Back to All Events

30 Jaar Dutch Dance (Deel 1)

  • A'DAM&Co. Overhoeksplein Amsterdam, NH, 1031 Netherlands (map)

‘House is niet zomaar muziek, house is een gevoel, een fenomeen!’ Toen dertig jaar geleden de Amsterdamse housevlam in de pan sloeg tijdens de tweede Summer of Love, was het hek van de dam. Clubs als RoXY & iT omarmden de kersverse muziek als allereerste. Maar ook de illegale warehouse raves schoten als paddenstoelen uit de grond. Het duurde niet lang of heel onze hoofdstad was in de ban van de almaar voortdenderende acid house. Daarna nam de elektronische muziek een hogere vlucht & veroverde heel ons land. Deze avond staat volledig in het teken van het eerste deel van de driedelige docu van de VPRO, waarin wordt ingezoomd op de pioniersjaren van Dutch Dance. Regisseur Sacha Vermeulen & DJ Dano, zullen aanwezig zijn voor al je vragen & leuke anekdotes.

Later Event: 31 January
Een middag met Stijn Bruers